Lottefors Endurobana, Bollnäs officiella endurobana.

Endurobanan ligger i slutet av Gårdbergsvägen i Lottefors, Bollnäs med koordinater 61°25’52.5″N 16°22’15.3″E (google maps) och består av två SS på ca 5 km vardera, den norra SS1 (videoklipp) är lite enklare än den södra SS2 (videoklipp). Här är SS1 (videoklipp) i vinterföre. Vi planerar att anordna en enklare barnbana på hygget intill parkeringen. Här är även en here.com länk.

Avgift: För att få träna på banan SKA man vara medlem i Bollnäs MK, enklast är att swisha 200 kr (300 kr för hela familjen) enligt informationen på bilden nedan, lägg in namn OCH personnummer så ordnar BMK medlemskapet.

Banans öppettider är: Måndag, Torsdag 16-21 samt Lördag, Söndag 10-16.

Har du frågor eller vill säga din mening görs det enklast på banans facebooksida som du hittar här som vi håller koll på mest hela tiden. Du kan också fråga banchefen Mats Bertilsson på telefon 073-5231752.

BMK Swish

Vi har några ordningsregler, vi vill ju vara ett föredöme på alla sätt

– Kör väldigt sakta förbi husen på vägen till banan speciellt där asfalten övergår till grus (10 km/h för att minimera damm för de boende)

– I banan vid vinterkörning, stanna innan varje passage av skotespår

– Kör inte i skoterspåren bara över dom

– Tänk på vilket håll banan ska köras, försäkra er om körriktining innan körning.

– Fråga banchefen Mats Bertilsson gällande status, om banan är stängd för jakt och liknande, på telefon 073-5231752 eller fråga på banans facebooksida Lottefors Endurobana.

Här filmklipp från de två sträckorna SS2 och SS1.

Här är en video från 23/4 2014

klicka för att förstora

sp1-sp2-km-publik-orto

En samlingsplats för Bollnäs med omnejds Enduroentusiaster